5. kesäkuuta 2018

Matildanjärven kierroksella

Käväisin tyttären kanssa lauantaina Teijon luontokeskuksessa ja siinä samalla kierrettiin tuo 5,5 km Matildanjärven kierros. Päivä oli mukavan lämmin ja aurinkoinen.

Järven kierros tarkoittaa että todellakin kuljimme tuolla vastarannallakin pitkän matkaa. Varsinkin loppumatkasta kun jälleen olimme tällä puolen rantaa tuo matka näytti hyvin pitkältä.



Reitin tekee mukavaksi nämä erilaiset pikku yksityiskohdat sekä vaihteleva maasto.


Lampien ylitystä ja lumpeiden ihastelua, ei kuitenkaan ollut vielä kauniita lumpeenkukkia.


Järven rannalla oleilua ja jälleen ihmettelen miten jaksoimme kulkea tuonne järven toisellekin puolelle :)


Paljon puita


Saniaismetsä





Parempaa polkuosutta välillä.


Jälleen maisemien katselua korkeilta kallioilta.


Kuin jostain vanhasta Suomifilmistä vaikkakin värillisenä



Ja takaisin määränpäähän. Tälläisiä erikoisia lepopaikkoja oli viritelty puihin kokeiltavaksi ja kyllähän tuossa mukavasti torkut ottaa jos väsyttää.
Tuo yläpuolella oleva teltta vaikutti kätevältä kun sen sai suljettua eikä ötökät kiusaa, en tosin kokeillut sitä mutta pikkuneiti käväisi sisällä.


Ja sitten se retken viimeinen kohokohta tulee tässä.
Katselin siinä luontokeskuksen sisätiloissa kirjoja kun eräs rouva puhutteli minua pöydän äärestä. Hän kertoi olevansa juuri tämän kirjan kirjoittaja ja tekijä ja koska lupasi samalla antaa omistuskirjoituksen kirjaansa niin sain vihdoinkin sitten ostettua tälläisen kansallispuisto-kirjan jota minulla ei vielä ole ollutkaan. 


Kohtaamisen tärkeyden ymmärtää vasta jälkikäteen ja miljoonat kysymykset pulpahtavat mieleen vasta jälkikäteen. Miksi en kysynyt kuvauskalustosta mitään, millä hän reissasi kaikki nuo matkat, onko hän perheellinen ja jos on niin miten perhe ottaa luontokuvaamisen... kysymyksiä vain tulee lisää. No onneksi sain vastaukseni joihinkin näin jälkikäteen :)

 Hän todellakin edusti juuri sitä luonnossaliikkujan sielua ja ammattikuvaajaa josta minä vain haaveilen. Siksi tämä kohtaaminen ole itselleni hyvin tärkeä.


Ei kommentteja: