Lauantainen suoretki

Se oli lauantaina klo 5 herätys ja suuntasimme auton nokan kohti Torronsuota. Oli kyllä oikein onnistunut reissu kaikinpuolin... mukavan vilpoinen aamukeli ja aurinkokin alkoi jo kohta lämmittää.
Lintujen ääniä kuului joka puolella ja tulihan niitä siinä samalla nähtyäkin, myös eräs uusi lintu... taivaanvuohi josta niin aina puhutaan mutta nyt vasta sen näimme, lennossa se pitää mielenkiintoista ääntä pyrstösulkien kanssa ja maassakin tikittää kuin kello :)
Kapustarintojen näkeminen tuotti suurta iloa, onhan se niin kaunis lintu sekä laulujoutsenten näkeminen suolla oli meille erittäin yllättävää, ollaanhan vain totuttu näkemään niitä isoissa vesissä.
Muutamat töyhtöhyypät tekivät hienoja taitolentoesityksi kuten tyyliin kuuluu ja tuli yksi haukkakin nähtyä aika korkealla kylläkin ettei päästy tunnistamaan.
Kevään ensimmäinen näkemäni kyy luikerteli levähdyspaikkamme läheltä piiloon eikä selvästi halunnut tulla nähdyksi koska meni puolittain mättään alle piiloon ja hoki varmasti mielessään "en ole tässä, en ole tässä, ette näe minua, menkää pois"
Yllättävin kohtaaminen oli käen kanssa joka päästi n. 6 m lähelle ja voi armoton mikä kiire tuli sitä kuvata. 
Keskellä suota pidimme kahvihetken kuin myös lintutornista josta näkee koko Torronsuon ja saimme kulkea kahdestaan ihan rauhassa koko 10 km matkan.


Kommentit

AAMU sanoi…
Salaperäisen näköistä.