26. kesäkuuta 2009

Tupsut

No tulipa sitten kokeiltua tuo Sigma 150-500:kin... jälki ei ollut minun makuuni edes kirkkaalla aurinkokelillä joten se meni sitten seuraavana päivänä vaihtoon hetimiten.
Olisi kuulemma pitänyt säätää putki runkooni sopivaksi... olisiko jälki ollut sitten sen jälkeen sellainen kun haluan... enpä taida jäädä sitä odottelemaan joten ei kiitos.

Nyt rungon perässä tällä hetkellä vanhempi Canon EF 100-400/4.5-5.6 L IS USM ja odotan siltä hyvällä kelillä hyviä kuvia.
Eilen ehdin jo testailla ja jos se tirppa on varjossa niin hankaluuksia tuli saada skarppia jälkeä suoraan (ISO oli 400 ja valotusaika 1/125 5.6, 400mm). Täytyy kokeilla vielä vetää tuo ISO tuonne 800 ja 1600 että häiritseekö kohina liikaa tai sitten unohtaa tuo käsivaralta kuvaaminen että saisi aukon pienemmäks.

Nämä kokeilut häviävät kyllä selvästi ensimmäiselle Tamron 300/f2.8:lle joka mulla oli, toki en ole vielä kokeillut kuvata lentäviä tirppoja tällä Canonilla mutta kyllä sen tuossa valovoimassa näkee. Harmi vaan että se Tamroni oli niin älyttömän raskas. Nyt on ainakin kilon kevyempi ja muutenkin pienempi kannella että jostain pitää aina karsia.


3 kommenttia:

attoivanen kirjoitti...

Suosittelen Canon EF 100-400/4.5-5.6 L IS USM kanssa tuen käyttöä. Mitä vähemmän putki heiluu pidemmillä valotusajoilla niin sen parempia kuvia vaikka siinä on se vakain.

Mun Canonin EOS40D:llä tulee ISO800 kuviin kohinaa, mutta käytän jpg kuvienkin kanssa Photarin raakakuva säätimiä sen poistoon.

Tuikku kirjoitti...

Monopodi meille onkin tulossa että jos se auttaisi asiaa ja ehkä sitä on helpompi käsitellä kuin tuota kolmijalkaa joka kyllä on aina mukana ihan varmuuden vuoks.

Käytätkö ohjelmassa sitä Reduce Noise-komentoa vai onko jokin muu parempi? Olen itse käyttänyt tuota noihin oikein tummiin kuviin.

attoivanen kirjoitti...

Käytän myös tuota Reduce Noise filtteriä joillekin kuville.

Luontokuva lehden numeronossa 5/2008 oli ohjeet kuinka käsitellä
valokuvat tolla Photarin RAW-konvertterilla. Sillä pystyy tekemään samat säädöt jpg kuvielle ilman että menetetään sävyjä. Tuossa on erikseen säätimet väri- ja luminanssikohinalle. Lehdessä oli myös ohje, jossa yhtä ruksia käyttämällä voi kaikki jpg kuvat avata suoraan tuossa konvertterissa.